Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Odbojkaši odbrojavaju dane do početka SP: Poznat sastav koji putuje u Poljsku

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.08.22. | 13:24

Srbija će od 18. do 20. avgusta učestvovati na Vagnerovom memorijalu, posle čega će se vratiti u Beograd na završnu fazu priprema

Polako se približava najvažnije takmičenje odbojkaša u ovoj godini. Start Svetskog prvenstva zakazan je za 27. avgust, kada će naša reprezentacija u dvorani Spodek u Katovicama od 20.30 započeti duel sa Ukrajinom.

Veći deo priprema je završen, a pred Kolakovićevim timom su tri najvažnije provere. U pitanju su utakmice na Vagner memorijalu sa selekcijama Argentine, Irana i Poljske. Ekipa će u sredu krenuti put Poljske, a danas je selektor objavio i spisak igrača na koje računa za taj pripremni turnir.

Izabrane vesti

Na njemu se nalaze - dizači: Nikola Jovović, Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković, libero: Nikola Peković, srednji blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Nemanja Mašulović, primači servisa: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Miran Kujundžić i Pavle Perić.

Turnir će se odigrati u Tauron areni u Krakovu od 18. do 20. avgusta. Prvi rival Srbije je Argentina, drugi Iran, a treći Poljska, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić.

Nakon odigranog turnira, seniori Srbije se vraćaju u Beograd, gde će odraditi poslednji deo priprema pred put u Katovice na Svetsko prvenstvo, koji je predviđen 24. avgusta.

VAGNEROV MEMORIJAL

18. avgust

17.30: Srbija - Argentina

19. avgust

17.30: Srbija - Iran

20. avgust

19.00: Poljska - Srbija


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara